Diagnosticarea si evaluarea copiilor cu autism

Prin acest  proiect dorim sa venim in intampinarea parintilor prin diagnosticarea si evaluarea copiilor cu TSA cu varste de la 6 luni pana la 7 ani.

Vrem sa ajutam parintii care au suspiciuni cu privire la dezvoltarea copilului lor, legate de: lipsa comunicării, interacțiune socială scăzută, comportamente – problemă (agresiune, agitație psihomotrică, comportamente bizare, repetitive, autostimulare, etc). 

Una din scalele de evaluare a comportamentelor copiilor cu autism de care consideram ca avem nevoie este PEP-3 Psychoeducational Profil.

PEP-3, Psychoeducational Profile a fost creat pentru a evalua punctele forte şi limitele inegale ce caracterizează Tulburările de Spectru Autist (TSA) apărute în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 6 luni şi 7 ani. Reprezintă cea de-a treia ediție (revizie) a testului PEP, un instrument cu popularitate crescută și cu o istorie de peste 20 de ani în evaluarea aptitudinilor și comportamentelor copiilor cu TSA și ale copiilor cu tulburări ale comunicării. Instrumentul oferă informaţii despre nivelul de dezvoltare al abilităţilor, cât şi informaţii relevante pentru determinarea diagnosticului şi severităţii afectării. Administrarea PEP-3 se realizează în sistem clasic creion-hârtie, iar scorarea este rapidă, manuală, prin intermediul formularelor autoscorabile.

 

Această evaluare oferă informații din două surse complementare:

 1. o scală standardizată, normată, construită pentru a evalua dezvoltarea comunicării, a abilităţilor motrice şi prezenţa comportamentelor dezadaptative a copiilor suspectaţi de autism sau alte tulburări pervazive de dezvoltare (TPD).

2. o procedură informală folosită în obţinerea informaţiilor, de la părinţi sau tutori, despre copii.

Costul pentru licenta scalei de evaluare PEP – 3 este de 1500euro.

Nivelul de dezvoltare/adaptare este folositor în stabilirea diagnosticului prioritar la copii cu diagnostice duble sau multiple. Este util în configurarea unui plan al schimbărilor în ariile de dezvoltare a abilităţilor specifice sau a comportamentelor, iar acest lucru poate afecta planul educaţional sau diagnosticul.

Copiii cu autism fac parte din viitorul nostru, iar pentru o zi de mâine mai bună, avem nevoie de implicare astăzi !

 „ Fiecare copil pe care îl instruim este un om pe care îl caștigăm” (Victor Hugo)

[ Show more ]
Galantomi:

1

Donatii:

39

Suma:

5,915 RON

Evenimente fundraising

31 Dec 2019

Dăruiește ziua ta ~ 2019

In beneficiul: Diagnosticarea si evaluarea copiilor cu autism

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care rezonezi. 

0 RON

Suma:

1

Galantomi:
Donatii
31 Dec 2018

Daruieste ziua ta ~ 2018

In beneficiul: Diagnosticarea si evaluarea copiilor cu autism

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care tu simți că rezonezi. Principiul este simplu și vechi decând lumea: "Dar din dar se face Rai" :).

5,915 RON

Suma:

3

Galantomi:
39 Donatii

Pagini fundraising

Cel mai frumos cadou de ziua mea

  Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere un

2,000 RON Target
1,065 RON Suma
7 Donatii
53.25% Complete

Cel mai frumos cadou de ziua mea

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere unei

3,000 RON Target
150 RON Suma
1 Donatii
5% Complete

Copiii cu autism vor ca povestea lor să meargă mai departe. Fii și tu parte din ea!

În scenă intră Peștișorul de Aur (P) și Centrul pentru copii cu autism, Horia Moțoi (HM). P: - Ce vrei să te faci când o să fii mare? HM: -

7,000 RON Target
4,700 RON Suma
31 Donatii
67.142857142857% Complete