Asociația pentru Ajutorarea Copiilor cu Autism din România - Horia Moțoi

Asociația pentru Ajutorarea Copiilor cu Autism din România - Horia Moțoi

Diagnosticarea si evaluarea copiilor cu autism

Status: Fundraising

Prin acest  proiect dorim sa venim in intampinarea parintilor prin diagnosticarea si evaluarea copiilor cu TSA cu varste de la 6 luni pana la 7 ani.

[ Show more ]

5,915 RON

Raised:

1

Supporters:

39

Donations:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Prin acest  proiect dorim sa venim in intampinarea parintilor prin diagnosticarea si evaluarea copiilor cu TSA cu varste de la 6 luni pana la 7 ani.

Vrem sa ajutam parintii care au suspiciuni cu privire la dezvoltarea copilului lor, legate de: lipsa comunicării, interacțiune socială scăzută, comportamente – problemă (agresiune, agitație psihomotrică, comportamente bizare, repetitive, autostimulare, etc). 

Una din scalele de evaluare a comportamentelor copiilor cu autism de care consideram ca avem nevoie este PEP-3 Psychoeducational Profil.

PEP-3, Psychoeducational Profile a fost creat pentru a evalua punctele forte şi limitele inegale ce caracterizează Tulburările de Spectru Autist (TSA) apărute în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 6 luni şi 7 ani. Reprezintă cea de-a treia ediție (revizie) a testului PEP, un instrument cu popularitate crescută și cu o istorie de peste 20 de ani în evaluarea aptitudinilor și comportamentelor copiilor cu TSA și ale copiilor cu tulburări ale comunicării. Instrumentul oferă informaţii despre nivelul de dezvoltare al abilităţilor, cât şi informaţii relevante pentru determinarea diagnosticului şi severităţii afectării. Administrarea PEP-3 se realizează în sistem clasic creion-hârtie, iar scorarea este rapidă, manuală, prin intermediul formularelor autoscorabile.

 

Această evaluare oferă informații din două surse complementare:

 1. o scală standardizată, normată, construită pentru a evalua dezvoltarea comunicării, a abilităţilor motrice şi prezenţa comportamentelor dezadaptative a copiilor suspectaţi de autism sau alte tulburări pervazive de dezvoltare (TPD).

2. o procedură informală folosită în obţinerea informaţiilor, de la părinţi sau tutori, despre copii.

Costul pentru licenta scalei de evaluare PEP – 3 este de 1500euro.

Nivelul de dezvoltare/adaptare este folositor în stabilirea diagnosticului prioritar la copii cu diagnostice duble sau multiple. Este util în configurarea unui plan al schimbărilor în ariile de dezvoltare a abilităţilor specifice sau a comportamentelor, iar acest lucru poate afecta planul educaţional sau diagnosticul.

Copiii cu autism fac parte din viitorul nostru, iar pentru o zi de mâine mai bună, avem nevoie de implicare astăzi !

 „ Fiecare copil pe care îl instruim este un om pe care îl caștigăm” (Victor Hugo)